Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

„Nechcem podávať stále tie isté jedlá,“ renomovaný šéfkuchár Jimmi Eriksson

  • AH

"Jimmiho príbeh je o nekonečnej zvedavosti a vášni pre tvorbu"

V najnovšom podcaste CHUTNÝ, ktorý nájdeš aj v aplikácii Fun rádia, mal náš Junior česť vyspovedať renomovaného švédskeho šéfkuchára Jimmiho Erikssona.

Jimmi je známy svojou vášňou pre kulinárske umenie a súťaže. V roku 2016 získal prestížny titul "Årets Kock" (Šéfkuchár roka). V rokoch 2017 až 2020 pôsobil ako kapitán švédskeho kulinárskeho tímu.

V roku 2022 bol dokonca zodpovedný za prípravu menu na Nobelovu banketovú večeru, čo je jednou z najprestížnejších úloh vo švédskej gastronómii.

Ako o ňom povedal Junior: "Jimmiho príbeh je o nekonečnej zvedavosti a vášni pre tvorbu. A pre mňa je to úžasný človek – skromný, inšpiratívny a hlavne…"

Podcast CHUTNÝ sa oficiálne stal súčasťou Fun rádia, takže ho nájdeš na našich podcastových platformách a teda aj v našej aplikácii. Je to chutný podcast, teda sprievodca svetom gastronómie s našim Juniorom, ktorý pravidelne v zaujímavých rozhovoroch predstavuje inšpiratívnych ľudí a chutný svet slovenskej a svetovej kuchyne, gastronómie, varenia, jedla a sveta.

var qNuaXOnEpw = [];
qNuaXOnEpw.push({ 'title': 'E61 Jimmi ERIKSSON (SWE)', 'description': 'Je\u0020toho\u0020to\u013Eko,\u0020\u010Do\u0020by\u0020som\u0020v\u00E1m\u0020chcel\u0020nap\u00EDsa\u0165\u0020a\u0020poveda\u0165\u0020o\u0020tejto\u0020epiz\u00F3de,\u0020ale\u0020namiesto\u0020toho\u2026\u0020jednoducho\u0020si\u0020ju\u0020vypo\u010Dujte\u0020a\u0020dajte\u0020mi\u0020vedie\u0165\u0020v\u0020koment\u00E1roch\u0020alebo\u0020akoko\u013Evek\u0020v\u00E1m\u0020to\u0020vyhovuje.Hos\u0165om\u0020je\u0020skvel\u00FD\u00A0Jimmi\u0020Eriksson\u00A0\u2013\u0020\u0161v\u00E9dsky\u0020\u0161\u00E9fkuch\u00E1r,\u0020ktor\u00FD\u0020je\u003A.\u0160v\u00E9dsky\u0020kuch\u00E1r\u0020roka\u00202016.Vytvoril\u0020menu\u0020pre\u0020Nobelovu\u0020ve\u010Deru\u00202022.Tr\u00E9noval\u0020n\u00E1\u0161\u0020t\u00EDm\u0020\u0040bocusedor_slovakia\u0020na\u0020svetov\u00E9\u0020kolo\u0020a\u0020dnes\u0020je\u0020\u010Dlenom\u0020Bocuse\u0020d\u2019Or\u0020Winners\u0020AssociationA\u0020pre\u0020m\u0148a\u0020je\u0020to\u0020\u00FA\u017Easn\u00FD\u0020\u010Dlovek\u0020\u2013\u0020skromn\u00FD,\u0020in\u0161pirat\u00EDvny\u0020a\u0020hlavne\u2026Chalani\u0020priniesli\u00A015.\u0020miesto\u0020z\u0020Lyonu,\u0020\u010Do\u0020je\u0020obrovsk\u00FD\u0020\u00FAspech,\u0020e\u0161te\u0020v\u00E4\u010D\u0161ia\u0020in\u0161pir\u00E1cia\u0020a\u0020predov\u0161etk\u00FDm\u0020pr\u00EDs\u013Eub\u0020pre\u0020bud\u00FAcnos\u0165\u0020slovenskej\u0020gastron\u00F3mie.Jimmiho\u0020pr\u00EDbeh\u0020je\u0020o\u0020nekone\u010Dnej\u0020zvedavosti\u0020a\u0020v\u00E1\u0161ni\u0020pre\u0020tvorbu.\u0020Chce\u0161\u0020vedie\u0165\u0020viac\u003F\u0020Po\u010D\u00FAvaj\u0021\u00A0Nech\u0020ti\u0020chut\u00ED\u0021Mi\u0148o\u0020Z.\u00A0ENGThere\u2019s\u0020so\u0020much\u0020I\u2019d\u0020love\u0020to\u0020write\u0020and\u0020say\u0020about\u0020this\u0020episode,\u0020but\u0020instead\u2026\u0020just\u0020listen\u0020and\u0020let\u0020me\u0020know\u0020in\u0020the\u0020comments\u0020or\u0020however\u0020works\u0020best\u0020for\u0020you.Our\u0020guest\u0020is\u0020the\u0020amazing\u00A0Jimmi\u0020Eriksson\u00A0\u2013\u0020a\u0020Swedish\u0020chef\u0020who\u0020is\u003A.Swedish\u0020Chef\u0020of\u0020the\u0020Year\u00202016.Created\u0020the\u0020menu\u0020for\u0020the\u00202022\u0020Nobel\u0020Prize\u0020Banquet.Trained\u0020our\u0020\u0040bocusedor_slovakia\u0020team\u0020for\u0020the\u0020world\u0020finals\u0020and\u0020is\u0020now\u0020a\u0020member\u0020of\u0020the\u0020Bocuse\u0020d\u2019Or\u0020Winners\u0020AssociationAnd\u0020for\u0020me,\u0020he\u2019s\u0020an\u0020incredible\u0020person\u0020\u2013\u0020humble,\u0020inspiring,\u0020and\u0020above\u0020all\u2026The\u0020guys\u0020brought\u0020home\u00A015th\u0020place\u0020from\u0020Lyon,\u0020which\u0020is\u0020a\u0020huge\u0020achievement,\u0020an\u0020even\u0020bigger\u0020inspiration,\u0020and\u0020most\u0020importantly,\u0020a\u0020promise\u0020for\u0020the\u0020future\u0020of\u0020Slovak\u0020gastronomy.Jimmi\u2019s\u0020story\u0020is\u0020about\u0020endless\u0020curiosity\u0020and\u0020a\u0020passion\u0020for\u0020creation.\u0020Want\u0020to\u0020know\u0020more\u003F\u0020Listen\u0020in\u0021\u00A0Hope\u0020you\u0020enjoy\u0020it\u0021\u00A0SWEDet\u0020finns\u0020s\u00E5\u0020mycket\u0020jag\u0020skulle\u0020vilja\u0020skriva\u0020och\u0020s\u00E4ga\u0020om\u0020det\u0020h\u00E4r\u0020avsnittet,\u0020men\u0020ist\u00E4llet\u2026\u0020lyssna\u0020bara\u0020och\u0020l\u00E5t\u0020mig\u0020veta\u0020i\u0020kommentarerna\u0020eller\u0020p\u00E5\u0020det\u0020s\u00E4tt\u0020som\u0020passar\u0020dig\u0020b\u00E4st.V\u00E5r\u0020g\u00E4st\u0020\u00E4r\u0020den\u0020fantastiske\u00A0Jimmi\u0020Eriksson\u00A0\u2013\u0020en\u0020svensk\u0020kock\u0020som\u0020\u00E4r\u003A.\u00C5rets\u0020Kock\u0020i\u0020Sverige\u00202016.Skapade\u0020menyn\u0020till\u0020Nobelbanketten\u00202022.Tr\u00E4nade\u0020v\u00E5rt\u0020\u0040bocusedor_slovakia\u002Dteam\u0020inf\u00F6r\u0020v\u00E4rldsfinalen\u0020och\u0020\u00E4r\u0020nu\u0020medlem\u0020i\u0020Bocuse\u0020d\u2019Or\u0020Winners\u0020AssociationOch\u0020f\u00F6r\u0020mig\u0020\u00E4r\u0020han\u0020en\u0020otrolig\u0020person\u0020\u2013\u0020\u00F6dmjuk,\u0020inspirerande\u0020och\u0020framf\u00F6r\u0020allt\u2026Grabbarna\u0020tog\u0020hem\u00A015\u003Ae\u0020plats\u0020fr\u00E5n\u0020Lyon,\u0020vilket\u0020\u00E4r\u0020en\u0020enorm\u0020prestation,\u0020en\u0020\u00E4nnu\u0020st\u00F6rre\u0020inspiration\u0020och\u0020framf\u00F6r\u0020allt\u0020ett\u0020l\u00F6fte\u0020f\u00F6r\u0020den\u0020slovakiska\u0020gastronomins\u0020framtid.Jimmis\u0020historia\u0020handlar\u0020om\u0020en\u0020aldrig\u0020sinande\u0020nyfikenhet\u0020och\u0020en\u0020passion\u0020f\u00F6r\u0020att\u0020skapa.\u0020Vill\u0020du\u0020veta\u0020mer\u003F\u0020Lyssna\u0020nu\u0021\u00A0Hoppas\u0020det\u0020smakar\u0021\u00A0\n', 'url': 'https://anchor.fm/s/1015669d4/podcast/play/99835121/https%3A%2F%2Fd3ctxlq1ktw2nl.cloudfront.net%2Fstaging%2F2025-2-14%2F396549391-44100-2-ba2695938b73c.mp3' });
Odporúčame