Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Katka Knechtová pripravuje exkluzívne turné SVETY

  • AH

Dizajnová scéna, silná atmosféra a pódium až z Londýna!

Prípravy na turné SVETY vrcholia. Katarína Knechtová odhalila prvé fotografie nového vizuálu exkluzívneho turné, ktorého súčasti práve dorazili až z Londýna. Jedna z našich najlepších speváčok predstaví autorské skladby v špeciálnych aranžmánoch a hudobnom prevedení tak, ako ste ich doteraz ešte nikdy nezažili!

Katka Knechtová pozýva všetkých na dokonalý audio-vizuálny zážitok, ktorý môžete zažiť na piatich koncertoch od Bratislavy až po Prešov: „Mám na turné pripravený úplne nový pódiový dizajn, ktorý mi práve priviezli až z Londýna. Bol vytvorený špeciálne na moje koncerty a má evokovať iné svety. Takže, keď fanúšikovia prídu na môj koncert, tak sa zrazu ocitnú v inom svete. A na ten svoj na chvíľu zabudnú.“


„Všetky súčasti pódia len nedávno priviezli a my sme ich práve po prvýkrát postavili. Pódiový dizajn vymyslel Juraj Kuchárek. ktorý vedel vopred odhadnúť, ako pôsobivo budú tieto tvary vyzerať na pódiu. Materiál, z ktorého sú tieto objekty vytvorené je recyklovateľný, mysleli sme aj na ochranu prírody. Keďže každé pódium je iné, je to vymyslené tak, aby to na každom vyzeralo dobre a dalo sa to pekne rozmiestniť,“ predstavuje novinky turné Katka.

„Na pódiu zažijú fanúšikovia symbiózu pódiovej krajiny a hudby. Skladby sme špeciálne prearanžovali tak, aby vytvorili jedinečnú atmosféru a emóciu. Na pódiu budú dvaja klaviristi, ktorí zahrajú moje skladby štvorručne na klavíri. Mám skvelý tím, o ktorý sa môžem oprieť. Ľudia, ktorí so mnou rešpektujúco a láskavo komunikujú, a ktorým maximálne dôverujem. Na turné sa už intenzívne pripravujem, jednak po fyzickej a aj po speváckej stránke. Je tam veľa piesní, ktoré som naozaj dlho nespievala a budem sa musieť tomu ešte veľa venovať,“ s úsmevom prezradila Katka.

O cinematografickú podobu piesní sa postaral hudobný skladateľ a producent Adam Ilyas Kuruc, ktorý má na konte spolupráce s Filharmóniou Los Angeles, Hollywood Symphony Orchestra, či BBC Concert Orchestra. Na zvukovom dizajne sa spolupodieľal aj Randy Gnepa, podklady sa nahrávali v Katkinom domovskom štúdiu Basem3nt v Prešove. Turné má pod režisérskou taktovkou Richard Raiman: „S Katkou sme sa stretli na mnohých akciách za posledných desať rokov, ale v takomto rozmere je to naša prvá spolupráca. Robí sa nám spolu fantasticky, Katka je disciplinovaná, prináša nové podnety a stotožňuje sa s tými nápadmi, ktoré jej prinášame my. Spoločne vytvárame vizuál celého turné, samozrejme v spolupráci so svetelným dizajnérom a človekom, ktorý má na starosti projekcie.“


Odporúčame