Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Rapové legendy sú späť. Orion a Čistychov vydali spoločný album!

  • AH

Dve legendárne mená sa spojili a vytvorili spoločný hudobný projekt

Dlhoroční fanúšikovia rapu sú aktuálne vo vytržení! Dve legendárne mená sa spojili a vytvorili spoločný hudobný projekt! Mená Čistychov a Orion sú v CZ/SK rape už jednoducho obrovské hudobné pojmy. Spoločne majú na konte viacero spoluprác v celkovo rôznom zložení, avšak ich skladby patria k tým absolútne najviac kultovým v rámci domácej scény. Aktuálne, ale stále tlejúce rapové legendy znova zapaľujú oheň v novom albume, ktorý vyšiel aj na vinylových platniach “Mamuti L.P.”.

Čistychov a Orion spravili už kopec spoločných vecí a zhruba pred rokom a pol prišiel práve Orion s nápadom spoločného EP ako napísal na sociálne siete - “dáme tomu pomyslnou třešničku na dort”. Nakoniec z vyše roka a pol nahrávania popri svojich projektoch vzniklo komplexné hudobné dielo, Mamuti L.P., ktoré uzrelo svetlo sveta na všetkých platformách teraz v júni.

"Názov “Mamuti” je v tomto zmysle celkom viacvýznamové, keďže ja aj Ori sme patrili k skupinám, ktoré patria medzi základné kamene česko-slovenského hip-hopu. Dá sa povedať, že sme priniesli v praveku oheň a zapálili v našich končinách rapové vatre. Táto symbolika je aj na obale, ako fakt, že ako jedny z mála z našej generácie tento oheň stále držíme. A keďže sme vo väčšine album produkovali v štúdiu s balkánskym producentom a DJ-om Cut Demom, tak aj balkánske hlášky boli častým javom pri produkovaní. Keďže u nich je fráza mamuti častá ako u nás ty k***t alebo v Čechách ty vole, tak keďže u nás sa jedna o Mamuti L.P. , tak na CD sú aj rozpísané významy písmen L a P, treba to brať však s nadhľadom,”
vysvetľuje vznik názvu Čistychov.

Odporúčame