Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Jana Kirschner a Juraj Benetin nahrali spoločnú skladbu k filmu Vlny

  • AH

"Kráčať s tými, čo idú s nami a aj s tými, čo idú proti nám"

Už 1. júla sa na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch uskutoční špeciálne uvedenie filmu Vlny. Jeho režisérom a scenáristom je Jiří Mádl, ktorý na ňom pracoval vyše 10 rokov. Dobový dramatický snímok, natočený podľa príbehu reálnych ľudí, zavedie divákov do Československého rozhlasu, kde sa odohráva tvrdý boj medzi novinármi a tajnými službami.

Titulnú pieseň k špionážnemu thrilleru naspievala Jana Kirschner spoločne s Jurajom Benetinom.

„Veľmi sa mi páči, že vznikol film o novinároch, lebo v poslednom čase sa mi zdá, že zabúdame na to, akú úlohy v spoločnosti plnia. Je mimoriadne dôležité, aby sme si pripomenuli ich prácu a jej význam. Myslím si, že si nezaslúžia to, ako na nich časť spoločnosti aktuálne nazerá a je dobré, že sa oživujú najsilnejšie momenty histórie žurnalizmu vrátane toho, ktorý je zachytený vo filme Vlny,“ prezradil Juraj Benetin.

Vo filme Vlny, ktorý sa do slovenských kín dostane 1. augusta, sa diváci okrem Vojtěcha Vodochodského a Táne Pauhofovej môžu tešiť aj na Tomáša Maštalíra, Martina Hofmanna, Stanislava Majera, Vojtěcha Kotka, Jevgenija Libezňuka či Michaelu Majerníkovú.

Odporúčame