"Mladé bukové či lipové listy sú najchutnejšie na jar," odborníčka na jedlé byliny Diana Mozoláková
Odborníčka na jedlé a liečivé byilny Diana Mozoláková hostkou v Nedeľnej talkshow.
Príroda okolo nás, vrátane lesov či záhrad, je plná chutných divých bylín. Niektoré z nich by nám ani nenapadlo jesť, no sú zdrojom vitamínov a stopových prvkov prospešných pre ľudský organizmus. Ide napríklad o mladé lipové či bukové listy, ale aj o buriny, ktoré sú nepriateľom záhradkárov. Porozprávala o tom odborníčka na jedlé a liečivé byliny Diana Mozoláková.
V rozhovore sa dozviete:
-kedy a kde je dobré zbierať bylinky (10:19)
-prečo je púpava prospešná pre ľudský organizmus (16:03)
-ktorú burinu je dobré zaradiť do svojho jedálnička (21:55)
-ktoré bylinky by sme mali prioritne trhať (32:38)
Odporúčame