Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

"Hrúbka mletia kávového zrna je veľmi dôležitá na to, aby sme dostali z kávy maximum chuti," profesionálna baristka Nikoleta Šalmíková

  • JK

Profesionálna baristka a lektorka prípravy kávy, Nikoleta Šalmíková, hostkou v Nedeľnej talkshow.

Veľa ľudí si nevie predstaviť deň bez kávy. Existuje množstvo spôsobov, ako takú kávu pripraviť. Jednoduché espresso, cappuccino či časovo náročnejšie cold brew…možností je mnoho. Rovnako existuje aj množstvo druhov kávy. O tom všetkom porozprávala profesionálna baristka a lektorka prípravy kávy Nikole Šalmíková. 

V rozhovore sa dozviete: 

-cesta od kávovníka ku káve (1:44)

-kto bol za objavením účinkov kávy (6:30)

-v čom spočíva rozdiel medzi arabicou a robustou (10:00)

-prečo je lepšie mlieť kávovníkové zrno vždy pred prípravou kávy (19:11)

-ako rozpoznať dobrú kaviareň (39:10)

Odporúčame