RECEPT: Svieža tvarohová torta zdobená lesnými plodmi
Toto musíš niekedy vyskúšať!
Vyhýbate sa pečeniu tort, pretože ich príprava vám zaberie pol dňa? Zabudnite na zdĺhavé postávanie pri sporáku a vyskúšajte recept, pri ktorom môžete upustiť uzdu vašej kreativity. Zapojte do tvorenia i deti a vybláznite sa s nepečeným tvarohovým dezertom, ktorý vás v horúcich dňoch príjemne schladí.
Ingrediencie
• 300 g čokoládových sušienok
• 250 g masla
• 600 g tvarohu vo vaničke
• 100 g bielej čokolády
• 250 g čokoládovej polevy (alebo kvalitnej čokolády na rozpustenie)
Na ozdobu
• 1 balenie HARIBO Berries
• 1 balenie HARIBO Primavera
Postup:
1. Rozpusťte 50 g masla a medzitým rozmixujte sušienky.
2. Zmiešajte sušienkovú zmes s horúcim maslom, vytvarujte na dne tortovej formy korpus a nechajte stuhnúť v chladničke.
3. V miske rozmiešajte tvaroh s rozpusteným zvyškom masla a bielou čokoládou.
4. Krém rozotrite na pripravený sušienkový základ.
5. Akonáhle začne tvaroh tuhnúť, rozpustite polevu, poprípade čokoládu a tortu ňou polejte.
6. Pred servírovaním ozdobte dezert cukríkmi.
Vláčna torta s jahôdkami a ostružlinami
Ingrediencie
• 300 g čokoládových sušienok
• 250 g masla
• 600 g tvarohu vo vaničke
• 100 g bielej čokolády
• 250 g čokoládovej polevy (alebo kvalitnej čokolády na rozpustenie)
Na ozdobu
• 1 balenie HARIBO Berries
• 1 balenie HARIBO Primavera
Postup:
1. Rozpusťte 50 g masla a medzitým rozmixujte sušienky.
2. Zmiešajte sušienkovú zmes s horúcim maslom, vytvarujte na dne tortovej formy korpus a nechajte stuhnúť v chladničke.
3. V miske rozmiešajte tvaroh s rozpusteným zvyškom masla a bielou čokoládou.
4. Krém rozotrite na pripravený sušienkový základ.
5. Akonáhle začne tvaroh tuhnúť, rozpustite polevu, poprípade čokoládu a tortu ňou polejte.
6. Pred servírovaním ozdobte dezert cukríkmi.
Odporúčame