Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Herec a hudobník Richard Autner predstavuje novú skladbu "Vtáky"

  • AH

Je venovaná smutnej krajine, v ktorej ľudia zabudli spievať

Herec a hudobník Richard Autner predstavuje novú skladbu "Vtáky". Ide o clivú, intímnu baladu plnú symbolických odkazov na rozdelenosť, strachy a konflikty zakorenené v spoločnosti, ale vyslovuje aj vieru v lepšie zajtrajšky. Pieseň Vtáky bude súčasťou pripravovaného druhého albumu.

“Skladbu som napísal počas obdobia pandémie. Obdobia strachu, obviňovania a neutíchajúcich konfliktov medzi dvoma znepriatelenými tábormi. Každý mal svoju pravdu a len tá jeho bola jediná správna. Každý, kto si myslel opak, stal sa vinníkom zodpovedným za to šialenstvo tam vonku. Mal som pocit, akoby strach ovládol všetko. Vytratila sa radosť a tých pár vzácnych úsmevov muselo zostať skrytých pod rúškom tajomstva. S týmto pocitom som si sadol ku klavíru. A tak vznikla pieseň Vtáky. Pieseň o krajine, ktorú opustilo vtáctvo. Pieseň o krajine, kde nastalo ticho. Pieseň o ľuďoch, ktorí zabudli spievať. Je to vlastne taká moja tichá modlitba za deň, keď sa už podobné spory nebudú viesť. Nielen na našej planéte, ale ani v najodľahlejších kútoch Vesmíru. Verím, že ten deň príde.”

Odporúčame