Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Unikátna korunka pre víťazky Svetového pohára v Jasnej

  • AH

Každá táto originálna korunka je zložená z 1144 ks kamienkov a váži 474 g

Organizátori Svetového pohára v Jasnej, kde sa lyžiarska elita predstaví 20. – 21. januára 2024, usporiadali ďalšie mediálne stretnutie. Z dielne šperkárky Petry Tóth predstavili nádhernú korunku pre víťazky v slalome a v obrovskom slame spolu so šperkami určenými pre najlepšie pretekárky Svetového pohára v Jasnej, ktorého Generálnym partnerom je Niké je tipovanie.

Každá táto originálna korunka je zložená z 1144 ks kamienkov a váži 474 g. Prvá pätnástka pretekárok získa na pamiatku okrem toho aj štýlovú, ručne vyrobenú kabelku a rovnako šperky v podobe prívesku, všetky pretekárky zároveň dostanú náušnice. Inšpirácia pri tvorbe koruniek, šperkov aj kabeliek bola v prípade autorky rovnaká: kroje z troch liptovských dediniek v okolí: Liptovská Osada, Liptovská Lúžna a Liptovské Revúce.

„Z každého kroja sme si vybrali fragmenty, ktoré sme následne prispôsobili vizuálu Svetového pohára. Ten sa tentoraz niesol vo výrazných lámaných farbách, akoby ste sa na svet pozerali cez kryštáliky ľadu,“
prezradila autorka návrhov Petra Tóth. „Trvalo to sedem mesiacov, je vyrobená z pozlátenej mosadze, ručne maľovaná a ozdobená českým krištáľom.“


Organizátori zároveň predstavili aj dopravný projekt, ktorého cieľom je nastaviť dopravu a bezproblémový príchod návštevníkov až do samotného lyžiarskeho strediska. Už na vstupe do doliny budú záchytné parkoviská, z ktorých bude zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava do nástupných bodov do strediska. Prejazd cez kontrolné body v doline budú mať vyhradení len domáci obyvatelia, ubytovaní, návštevníci so zakúpeným parkovaním na vyhradených parkovacích plochách ako aj samotní účastníci a organizátori podujatia. Stále pritom platí, že lyžiari budú mať aj počas SP k dispozícii desiatky kilometrov otvorených zjazdoviek.

Odporúčame