Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Začni s nami odpočítavať ROK DO PARÍŽA tvojim víťazstvom v tejto súťaži!

  • AH

Ostáva rok do štartu olympijských hier v Paríži

Dnes sa začalo odpočítavanie posledného roka do otvorenia olympijských hier v Paríži. Ty začni s nami odpočítavať ROK DO PARÍŽA tvojim víťazstvom v tejto súťaži. Na našom Instagrame, pod videom nižšie, si stačí tipnúť, koľko makróniek má Sajfa na podnose. Daj svoj tip do komentára a vyhraj oficiálny merch slovenských olympionikov od Slovenského olympijskyého tímu & merch FUN rádia. Zapojiť sa môžeš viackrát, súťaž končí v piatok (28. júla) o 12:00.

Do Olympiády v Paríži tak zostáva už len rok. Slovenský olympijský tím sa pre to rozhodol našim športovcom napiecť sladkú motiváciu. Sleduj ako Sajfa, spoločne s Dankou Bartekovou a cukrárkou Veronikou Bušovou, pripravili pravé francúzske makrónky.

Najväčšie športové podujatie na svete zavíta k Seine už po tretí raz. S veľkou hrdosťou s cieľom zabojovať za „naše farby a naše srdcia“ sa v Paríži predstavia aj slovenskí športovci. Tí sa zatiaľ môže pochváliť len tromi olympijskými miestenkami, čo je menej, než bývalo vždy v minulosti rok pred OH.

Všetky tri vybojovali strelci – obhajkyňa olympijského zlata z Tokia 2020 v Zuzana Rehák Štefečeková v trape, mladá Vanessa Hocková v skeete a Patrik Jány vo vzduchovej puške na 10 m, pričom bude môcť nastúpiť aj v ľubovoľnej malokalibrovke.

Pripomeňme, že na OH v Tokiu 2020 nás reprezentovalo 41 športovcov – 27 mužov a 14 žien. Bol to v ére samostatnosti historicky najmenší počet našich účastníkov OH.

KĽÚČOVÉ FAKTY O PARÍŽSKYCH HRÁCH

- V Paríži 2024 sa predpokladá účasť vyše 10 500 športovcov, reprezentujúcich 203 národných olympijských výborov.

- Na OH bude k dispozícii 41 súťažných športovísk v Paríži a v ďalších dejiskách mimo metropoly.

- Súťažiť sa bude v 32 športoch, pričom štyri z nich sú  zaradené len do programu OH 2024 – brejking, skejtbording, športové lezenie a surfing.

- V programe OH je spolu 329 medailových disciplín, čo je o desať menej ako v Tokiu 2020.

- Otvárací ceremoniál sa uskutoční na rieke Seina a v záhradách Trocadéra oproti Eiffelovej veži, teda po prvý raz nie na štadióne.

- Francúzski organizátori sa radi chvália ekologickým rozmerom hier. Sľubujú, že pripravia doteraz „najzelenšie“ veľké športové podujatie.

Odporúčame