Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Za krásou až na východ - zelené močariská či "mesačný kráter" naplnený azúrovou vodou

  • JK

Výlet na tieto miesta si naplánuj na jar alebo leto.

Za minulý rok sme toho veľa nepocestovali, takže bude čo doháňať. Je však dobré si pripraviť zoznam miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Preto vám chceme pripomenúť tie, ktoré sa páčili nám na našich potulkách východným Slovenskom.

Oborín je nenápadná dedinka pri Trebišove. Ukrýva však nevídanú krásu - Vodnú zážitkovú cestu, ktorá vás prevedie CHKO Latorica. Môžete sa tadiaľto prejsť pešo, vziať to bicyklami alebo si vypožičať loď. Možností je mnoho a výber je len na vás. 

Ďalšie kroky vedú do Hanušoviec nad Topľou, kde sa nachádza jediný archeopark v celom regióne. Ponúka náhľad do dávnej minulosti - môžete vstúpiť do replík obydlí v akých žili naši predkovia, ba dokonca vyskúšať techniky výroby rôznych vecí, ktoré potrebovali k životu či lov mamuta. V kaštieli vedľa archeoparku je aj zriadená expozícia predmetov rôznych období vývoja ľudstva, ktoré sa podarilo nájsť a zachovať. 

Na východe sa nachádza aj najväčšie travertínové jazero na Slovensku. "Mesačný kráter" naplnený azúrovou vodou nájdete vo Vyšných Ružbachoch. Nie je však jediným travertínovým výtvorom v tejto oblasti - v obci nájdete hneď štyri takéto krátery. Všetky ostatné už síce vyschli, ale oplatí sa ich pozrieť. V jednom z nich dokonca postavili reštauráciu. 

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Odporúčame