Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Výlet po strednom Slovensku zakončený sladkou bodkou

  • JK

Teleport do Južnej Ameriky, ale aj do 20. rokov minulého storočia - to a viac ponúka stredné Slovensko.

V momentálnej situácii vyzerajú aj vedľajšie okresy ako zahraničie. Lákavé, ale nie úplne dosiahnuteľné. My však veríme, že sa čoskoro opäť bude dať ísť kam si len zmyslíme. Pripravili sme pre vás preto pár nápadov, čo nevynechať na strednom Slovensku 

Neďaleko Krupiny sa nachádza kopa balvanov známych pod menom Krupinské bralce – Štangarígeľ. Na kameňoch väčšinou nie je nič zvláštne, aj my sme si to mysleli. Tieto sú ale iné. Prírodná piatka 4. stupňa ochrany vyzerá ako vytrhnutá z Južnej Ameriky z Ríše dávnych Aztékov. Odporúčame navštíviť počas jari alebo leta.

Šomoška udržiavaná zrúcanina hradu, ktorá leží na slovenských štátnych hraniciach. Zatiaľ čo našim maďarským susedom vidíte z hradu priamo do okien, na slovenskej strane vás čaká prechádzka nádherným lesom. Ten ukrýva aj jeden stredoeurópsky unikát - Kamenný vodopád, ktorý jednoznačne patrí medzi najpozoruhodnejšie objekty našej prírody.

Cestovanie dá človeku zabrať, preto sa treba niečím posilniť. A Kremnica je na to výborným miestom. Len tam máte jedinečnú možnosť ochutnať Atkáryho kremnický krumpeľ. Ide o sladký dezert so 121 ročnou tradíciou, ktorého výroba je veľmi pracná. Celý jej proces si ale môžete pozrieť priamo v srdci Kremnice, kde vám ju predvedú cukrári v dobovom oblečení z 20. rokov minulého storočia.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected]

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Odporúčame