Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Tieto tri miesta na západnom Slovensku musíš navštíviť

  • JK

Teraz už vieš, kam po lockdowne povedú tvoje kroky.

Nový rok sa síce nezačal najlepšie, musíme sedieť doma, ale dobrou správou je, že je ešte len na začiatku. Situácia sa raz určite zlepší a jar, leto či jeseň si už naplno vychutnáme. Preto je dobré mať v zálohe nejaký zoznam toho, čo sa oplatí navštíviť. Tentokrát na západnom Slovensku.

Začíname Haluzickou tiesňavou pri Novom Meste nad Váhom, ktorá si právom zaslúži pomenovanie „kráľovna premien“. V každom období roka vyzerá úplne inak a vďaka potoku, ktorý ňou prechádza sa každoročne mení, prehlbuje a pretvára. Ak by ste sa sem vrátili s niekoľko ročným odstupom, možno to tu ani nespoznáte.

Zo severu sa presunieme na juh do Orechovej Potône, kde sa nachádza Malkia park. Na prvý pohľad to môže vyzerať ako ZOO. Ide však o miesto, kde našli svoj nový domov a druhú šancu na život zvieratá zachránené z cirkusov či súkromných chovov. Vo veľkých výbehoch si môžete pozrieť krásne dravé šelmy, hravé opice či kopytníky ale aj iné druhy zvierat.

Posledné miesto nájdete priamo v hlavnom meste. Jedinečná Galéria Šrot Park je dôkazom toho, že každý si zaslúži druhú šancu. A šrot nie je výnimkou. Hrdzavé kúsky kovu sú pretvorené do podoby zvierat. Zo slovenských lesov a lúk tu nájdete všetky druhy, ktoré sú doplnené o druhy iných živočích z iných zemepisných šírok.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected].


VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Odporúčame