Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Best of SLOVENSKO JE PRIMA: Čaro týchto miest sa nevytráca ani počas zimy

  • JK

Vybrali sme tri miesta z našich potuliek Slovenskom, ktoré sa oplatí navštíviť v každom ročnom období.

Na Slovensku máme mnoho miest, ktoré nie sú príliš známe, ale oplatí sa ich vidieť. My pre vás takéto miesta hľadáme a navštevujeme. Tentokrát sme si pre vás pripravili menší darček k Vianociam - výber troch miest z každého kúska Slovenska, na ktoré sa oplatí zavítať aj počas zimy. 

Na západe začíname Katarínkou, kostolom a kláštorom neďaleko Trnavy pri Naháči. Sú to ruiny, ktoré sa však ruky dobrovoľníkov snažia zveľaďovať vždy, keď je to možné. Blízko Katarínky nájdete aj malú lesnú železnicu, ktorou sa dá čas od času aj previezť.

Stredné Slovensko v sebe skrýva mnoho krásnych a zaujímavých miest. A to až natoľko, že sa Ježiško rozhodol zriadiť si tam svoju Vianočnú poštu. Tá sídli v Rajeckej Lesnej, kde sa nachádza najväčší drevený pohyblivý Betlehem na svete. Majster Jozef Pekara pracoval na tomto diele 15 rokov. Bolo to dostatok času na to, aby Betlehem detailne prepracoval. 

Tatranské turistické chodníky sú síce počas zimy uzavreté, no prejsť sa Rozprávkovým chodníkom škriatka Mikluša je možné aj v tomto ročnom období. Nie príliš náročná trasa je doplnená o rozprávkový príbeh, ktorý poteší aj tých najmenších. 

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected].

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Odporúčame