Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Spomínaš si naňho? Crazy Frog oslávil už 20 rokov!

  • Redakcia

Jeden z najotravnejších zvukov na svete oslavuje!

"A ring ding ding ding ding a ring ding ding dingdemgdemg a ring ding ding ding ding ring ding baa-baa ring ding ding ding ding a ring ding ding dingdemgdemg a ring ding ding ding ding a bram ba am baba weeeeeee."



Je to neuveriteľné, no aj po 20 rokoch znejú tóny tohto nestarnúceho songu snáď v každom z nás. V roku 1997 ho zaznamenal študent Daniel Malmedahl, keď sa snažil napodobniť zvuk motora. Daniel nahral zvuk „Crazy Frog“ na svoju webstránku, kde ho onedlho objavil švédsky televízny kanál, ktorý ho požiadal o zverejnenie. 


V roku 2003 sa myšlienky chopil Erik Wernquist, ktorý dal zvuku i vizuálnu podobu a vytvoril malú modrú animovanú žabu. Nazval ju “The Annoying Thing”. Animácia okamžite vzbudila veľkú pozornosť. Chopili sa jej šikovní marketingoví pracovníci, ktorí ju pomenovali ako „Crazy Frog“ a v polovici roka 2004 ju začali úspešne predávať aj ako mobilné zvonenie, ktoré spôsobilo svetový ošiaľ. Rozpútala so doslova „crazyfrogová mánia“. 



V roku 2005 sa Crazy Froga ujal Axel F, ktorý vytvoril neuveriteľne úspešný remix. Stal sa jedným z najúspešnejších songov toho roka a na vrchole britského rebríčka sa udržal 4 týždne. Na prvej priečke sa držal i vo Švédsku, Belgicku, Francúzsku, Švajčiarsku, Austrálii, Anglicku, Írsku a na Novom Zélande. 



Všetko najlepšie Crazy Frog!   
 
Odporúčame