Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

FunBlog: Nezabudnuteľné chvíle na pohotovosti

  • Redakcia

Radka a jej „zo života slovenského zdravotníctva“

Píše Radka. Bola na pohotovosti. Zážitky zaručené: „Ako isť zadarmo na dovolenku. Alebo do nemocnice?“




Chcete ist na dovolenku zadarmo? Pridte k nam, ja vas nakazim a budete v karantene v klude, bez deti, muza, psa, varenia na niekolko dni.

Ano, dovolenka na Havaji, tak sa za detskych ciast hovorilo, ked sa islo na WC.

Jedine, co vas tato dovolenka bude stat, je par dni manzelovej dovolenky. No skoro zadarmo a ako bonus vylet do nemocnice na predstavenie, ktore pise fakt len zivot.

Pri tapetovani mastnou salamou bielej steny zacal maly kychat a kaslat.. Potreboval asi si na to veldielo lep. Po tyzdni tahania soplov a susnov s vysavacom, zacala ta viroza klatit aj mna. Pri teplote 39,5 so zavelila muzovi a detom "VON". Ostala som sama. Sama. Cooo sama? A tak som sa zamyslela, kedy som obyvala sama ci uz dom, byt, chatu, hostovsku izbu, podnajom, hotel, stan..... 10 rokov!!!! Neuveritelnych 10 rokov!!

Tak som sa zacala tvarit, ze som na dovolenke. Ze vylezim horucku, rano bude fajn a ja este aj upracem! Ano, upracem na dovolenke... Zo mna by mali hotely fakt radost.

Neutichajuca bolest v hrdle a teplota stale nad 38 ma donutila o pol 9 vecer sadnut do auta a utekat na to ''nemocnicne predstavenie'' ako som spomenula hore. Predstavenie za ''pouhych'' 6,40 aj s parkovnym.

Takze dejstvo prve.
Do okienka sa vsunula pani s lechtivym knirkom pod nosom a opytala sa co mi je. Na zaver zahucala: ''Hentam si sadnite, neska to bude na dlho". Uposluchla som rozkaz matrony a zrejme aj najdolezitejsej osoby v nemocnici a sadla.

Dejstvo druhe : Bezdomovec

Po hodine sedenia na plastovej stolicke a potenia sa z horucky som si v kute vsimla chrapkajuceho chlapika. Premkla ma hroza, lebo som si myslela, ze od cakania zaspal, ale neskor som zistila, ze sa sem proste prisiel vyspat. Tak, sladke sny.

Dejstvo tretie : Zubocek a nechtik
Minuty sa vliekli ako lenochod, ludia prichadzali a vtedy mi zacal stupat tlak.
Babka, ktorej pri TV novinach zarastol zrazu necht bola vybavena o 3 hodiny skorej ako ja.

Dalsi prisiel mladenec, ktoremu o 16.00 trhali zubok a chudacikovi malinkemu to este stale trosku tieklo. Mala som sto chuti sa postavit a ist mu to pofukat. Bolelo ma srdce, ked som ho videla, ako si ten kapesnicek tlaci na licku. Och!
Dalsia Spanielska deva, ktora lamavou slovencinou hovorila: "Ja brat 2. den antibiotik a furt horucka velka''. Tak toto bolo uz moc.

Medzi tymito dejstvami som stacila este aj ohluchnut.

Popri poteni, uz pomaly aj bluzneni od teploty vozili popalenych, odpadnutych, dolamanych a rozne pripade nasej mensiny.

Dejstvo stvrte : mensina
Dovalili sa asi tri generacie. Vysetrena bola len jedna z nich. Na podnet, ze tu caka uz hodinu ju radsej zobrali dovnutra, lebo jej otec, brat, frajer, svagor-frajer, segrin frajer, segrinej segry frajer hromzili a nahlas nadavali. Nastastie vsetko dobre dopadlo a medzi dvermi jej sestricka hovori: "Ak vas ten krk este bude boliet, treba ist na masaz". No, a tu som uz ozaj odpadla. Tu som si povedala, ze ked sa otvoria dvere, uz budem zla.

Dejstvo piate : Tono, jeho zena a moc jak burcak

Konecne, po 3,5 hodine zavolali moje meno. Vosla som dovnutra. Vysetrili ma a na zaver prisla rana pod pas. "Vy nemate mandle, tak vam neviem povedat, co vam je. ORL doktorka isla hore, tak si musite pockat."

Chcelo sa mi uz plakat. Sadla som si vedla pana v zupane, co tam sedel uz od 8. vecer. Spoznal spolusediaceho po pravej ruke a dali sa do reci.

"Ja som schudol, ty si pribral. Este byvas tam a tam? Tam robil henten a ten. Tono uz tam nerobi, umrela mu zena a rodina ho vystvala z domu. Este si na MNV? Ja som uz na dochodku. Som tu od stredy, lebo moc mam jak burcak zakaleny." Cela historia obce niekde pri BA.

Dejstvo sieste : ORL dr. je spat
Po dalsej polhodine sa chodbou nieslo moje meno. Ona sa fakt vratila!
"Tu si sadnite, otvorime pusu, povieme aaaaaaaaaa, povieme iiiiiiiiiiiii, povieme eeeeeeeeeeeeeeee."

Lenze, ked povedala, ze povieme eeeeeee, dala som pred to este dve pismenka: B a L.

No co cert nechcel, reflexy su reflexy, lebo sa nedaju nejak ovladat. A bolo z toho Bleeeeeeeee. Neodniesol si to nikto, lebo vecera bola dobre stravena a po piatich hodinach bez jedla a vody sotva nieco vydavim.

Dejstvo siedme : Home, sweet home

Po 5. hodinach stravenych na pohotovosti v Ruzinove mi za 5 minut dali recept. Tak som sa rozhodla, ze nabuduce pojdem rovno na veterinu. Sice tam necham minimalne 50 eur, ale mozno ma pohladkaju na zaver, ale rozhodne tam nestravim 5 hodin.


Odporúčame